Pretec AS

About Pretec
Pretec AS (tidligere Betongbolt AS) ble stiftet i 1985 og arbeidet i starten hovedsakelig med fundamentbolter og gjengestenger for innstøping og er i dag en del av Pretec Group AS. Pretec Group AS har også datter selskaper i Sverige, Danmark, Finland, Kina, Belgia og India.

Siden 1985 har vi utvidet produktsortimentet vesentlig og er nå en betydelig leverandør av feste- og montasjedetaljer, innstøpingsdetaljer, kjemiprodukter for betongindustrien, strekkstag, bergsikrings- samt vann og frostsikringsprodukter for tunneler og master / fundamenter til veilys. Våre viktigste satsningsområder er mekaniske bedrifter og stålbyggere, betongelementbransjen og entreprenører som har prosjekter innenfor bergsikring, vann- og frostsikring av tunneler samt infrastruktur.

Vi disponerer i dag ca 7200m2 lager og vi har i tillegg et eget verksted på 2000m2 for produksjon av spesialprodukter med krav til kort leveringstid. I verkstedet utfører vi blant annet sveising, kapping, gjenging, montering og priming i vårt eget primeranlegg.

Pretec er sertifisert iht EN 1090-1 og er autorisert til å CE-merke lastbærende komponenter i stål til bergsikring og byggeindustrien. Sertifiseringen gjelder produkter til bergsikring av tunneler, dybler, hylser, fundamentbolter, strekkstag, gjengestenger, forspenningsstag og innstøpningsdetaljer til prefab elementindustri og byggeindustrien. Godkjenningen omfatter også sveiste detaljer i EXC1, EXC2 og EXC3. Vi har siden 2009 vært sertifisert i henhold til ISO 9001 og i 2018 ble vi miljøsertifisert i henhold til ISO 14001.

Vi har i dag 48 ansatte i Norge og omsatte i 2019 for 361 mill kroner.